1. Amylas är en enzym som finns i munhålan och det bryter ner stärkelse. det finns en syrai magsäcken som heter pepsin och bryter ner proteiner.
2. I tolvfingertarmen blandas maten med olika vätskor som bildas av bukspottskörteln och levern.
3. Inuti tunntarmen
4. Stärkelse, cellulosa och druvsocker är kolhydrater och delas in i olika sockerarter. glukos(druvskocker) är en enkel sockerart som är uppbygd av molekylringar. Det gör att den kan passera tarmväggen och transporteras i blodet utan att först sönderdelas. då får kroppen energi snabbt. Det som skiljer stärkelsen från cellulosan är att ringarna bildar spiralvridna kedjor. Cellulosamolekylerna är raka. Druvsocker finns i frukter och grönsaker, cellulosa finns i växternas cellväggar, stärkelse lagras som reserv och finns i tex. olika frön.
5. Snabba kolhydrater förkommer i vit bröd.Långsamma kohydrater förekommer i fullkorns bröd.
6. Protein är äggviteämnen, som finns i t.ex. fisk och kött m.m
7. Fettet i kroppen är uppbyggt av glycerol och fettsyror.
welcomna...
Hej.
jag heter Helena och detta är min blogg, hoppas ni svarar på undersöknings frågan :)
och att ni tycker jag har intressanta inägg(dom flesta).
jag heter Helena och detta är min blogg, hoppas ni svarar på undersöknings frågan :)
och att ni tycker jag har intressanta inägg(dom flesta).
Om mig
- Helena
- söt blond tjej som är 14 år. jag bor i åsa! har många kompisar och lever livet hehe;D jag tror dom flesta inte vet men jag är...... AS COOL;) haha(skojjar inte(Y))
mina kompisar(L)
jag älskar er och jag hoppas ni vet att ni är som overdeliga diamanter för mig(ni är alla olika) tack för att jag får ha er(L) tyvärr är alla inte med på denna bild :( : Sofia J-G, Lea, Madde och Ellinor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar